Meniu

Ce e nou?

Intră în comunitate

In premiera mondiala, oamenii de stiinta chinezi raporteaza tratarea cazurilor de diabet cu terapie celulara

Shares
Read Carefully

Un grup de oameni de stiinta si clinicieni chinezi le-ar putea oferi o licarire de speranta pacientilor care se lupta cu diabetul.

Un barbat in varsta de 59 de ani cu diabet de tip 2 care avea nevoie de mai multe injectii de insulina zilnic a primit un transplant de celule inovator. De 33 de luni, pacientul nu mai ia insulina si nu ia niciun alt medicament, dand speranta altor bolnavi de diabet.

Pacientul, un barbat in varsta de 59 de ani care traia de 25 de ani cu diabet zaharat de tip 2, prezenta un risc serios de complicatii ale bolii. A avut un transplant de rinichi in 2017, dar si-a pierdut cea mai mare parte a functiei de insulita pancreatica care controleaza nivelul glicemiei si s-a bazat pe mai multe injectii de insulina in fiecare zi.

Era expus la un risc mare de a avea complicatii grave ale diabetului”, a declarat Yin Hao, cercetator la Spitalul Changzheng din Shanghai, la inceputul acestei luni pentru publicatia de stiri The Paper.

Pacientul a primit transplantul inovator de celule in iulie 2021. La unsprezece saptamani dupa transplant, nu a mai avut nevoie de insulina externa, iar doza de medicatie orala pentru controlul nivelului de zahar din sange a fost redusa treptat si complet oprita un an mai tarziu.

Diabetul este o afectiune cronica care afecteaza modul in care corpul nostru transforma alimentele in energie. Ceea ce consumam este descompus in glucoza – un simplu zahar – si eliberat in sange. Insulina, produsa de insulele pancreasului, este esentiala pentru reglarea nivelului de zahar din sange.

In diabet, acest sistem este deturnat: fie organismul nu produce suficienta insulina, fie nu poate folosi eficient insulina pe care o produce.

Exista mai multe tipuri de diabet, dintre care tipul 2 este cel mai frecvent, afectand aproape 90% dintre bolnavi. Este in mare parte legat de dieta si se dezvolta in timp. Indiferent de tipul de diabet, incapacitatea de a mentine nivelurile normale de glucoza din sange in timp poate duce la reactii adverse grave, inclusiv boli de inima, pierderea vederii si boli de rinichi.

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention din SUA, „nu exista inca un remediu pentru diabet”.

Alaturi de pierderea in greutate, o dieta sanatoasa si administrarea medicamentelor, insulina este principalul tratament pentru unii, dar acest lucru necesita injectii frecvente si monitorizare.

Oamenii de stiinta din intreaga lume cerceteaza transplantul de insule pancreatice ca alternativa promitatoare, in principal prin crearea de celule asemanatoare insulelor din culturi de celule stem umane. Acum, dupa mai bine de un deceniu de munca, grupul de oameni de stiinta chinezi a facut un pas mai aproape”, explicaConf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Echipa a folosit si programat propriile celule mononucleare din sangele periferic al pacientului, a spus Yin, care au fost apoi transformate in „celule seminte” si au reconstituit tesutul insular pancreatic intr-un mediu artificial.

In timp ce datele preclinice de la echipa lui Kieffer sustin utilizarea insulelor derivate din celule stem pentru tratamentul diabetului de tip 2, raportul lui Yin si al colegilor este, dupa cunostintele lui Kieffer, „prima dovada ca functioneaza la om”. Yin a spus ca descoperirea a fost un alt pas inainte in domeniul relativ nou al medicinei regenerative – unde propriile capacitati de regenerare ale organismului sunt valorificate pentru a trata bolile.

Tehnologia s-a maturizat si a impins granitele in domeniul medicinei regenerative pentru tratamentul diabetului” explicaConf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

La nivel global, China are cel mai mare numar de persoane cu diabet. Potrivit Federatiei Internationale de Diabet, in tara exista 140 de milioane de oameni cu diabet. Dintre acestea, aproximativ 40 de milioane depind de injectiile cu insulina pe tot parcursul vietii.

Intr-un articol de anul trecut, el a subliniat ca, in timp ce China reprezinta 17,7% din populatia lumii, populatia diabetica a tarii a reprezentat un sfert uimitor din totalul global, punand o povara uriasa pentru sanatate asupra guvernului.

Daca aceasta abordare a terapiei celulare functioneaza in cele din urma, a spus Kieffer, „poate elibera pacientii de povara medicamentelor cronice, poate imbunatati sanatatea si calitatea vietii si poate reduce cheltuielile cu asistenta medicala”. Dar pentru a ajunge acolo, a adaugat el, au fost necesare studii pe mai multi pacienti.

𝑪𝒖 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂 𝒅𝒓𝒂𝒈𝒐𝒔𝒕𝒆𝒂 𝑷𝑬𝑵𝑻𝑹𝑼 𝑪𝑶𝑷𝑰𝑳𝑼𝑳 𝑻𝑨𝑼! 🤰 Participa la campania de Ziua Copilului si profita de reduceri si cadourile garantate la semnarea unui contract in luna iunie.

  • Inscrie-te acum  https://stemcellsbank.ro/campanie-iunie si poti beneficia de:
  •  𝐑𝐄𝐃𝐔𝐂𝐄𝐑𝐈 la pachetele de recoltare si stocare celule stem.
  •  𝐁𝐀𝐁𝐘 𝐌𝐎𝐍𝐈𝐓𝐎𝐑 garantat la semnarea unui contract.
  • *Baby Monitor Full HD 360°, Wireless, vedere nocturna infrarosu, senzor si alarma miscare, cu sunet bidirectional si rotire automata
  •  𝐄𝐁𝐎𝐎𝐊 gratuit cu sfaturi despre ingrijirea bebelusului.
  • Perioada campanie 1-30 iunie.

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiiior tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

Sursa:https://www.scmp.com/news/china/science/article/3263878/chinese-scientists-report-world-first-they-cure-patients-diabetes-cell-therapy?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0BFdkpg1x3yER6oOb3y_tXtkNB1EJizHZq5V7ztCT-CsgJ2LTysrrjO5Y_aem_ATzYjuuBTgFrSj4AAZbK-o3oo7eJ766LvZbZZAPsQku1GOlJph3mblKTEEyURTi9bMIBjArThQL95-W-p5eHIGPJ , Acest articol a aparut initial pe South China Morning Post (www.scmp.com), principala sursa mass-media care raporteaza despre China si Asia.

VIBEZ

Positive Vibes Around the City

Advertisement Advertisement

Newsletter

Recieve daily updates from the near-future.

By signing up, you agree to our Privacy Policy

Top